Champagne och choklad.
Innan det var dags att smaka choklad hann jag och Erik med ett glas champagne då vi faktiskt var lite tidiga. En trevlig start på en mycket smakrik kväll. Nästa gång kanske det blir champagneproving, för det är ju nedrans gott det med!

Chokladprovningen var något utöver den vanliga vardagen. Jisses vad gott det var och vad intressant det var att hör om hur man producerar alla dessa olika chokladpralinerna, vilken procedur! Jag skulle varmt rekommendera alla som tycker om choklad att unna sig en chokladprovning.
Jag gick dit med föreställningen om att vi skulle få smaka lite lite choklad och lyssna och se runt i fabriken (det låter som det var jättestort, men det var i själva verket väldigt litet). Men när vi kom dit trängde vi ihop oss runt små bord i den lilla butiken där det var uppdukat med tre skålar som var ordentligt fyllda med en ljus chokladsort, och två olika mörka choklader samt ett fat med fem olika praliner. De olika pralinerna var nyponpralin, kardemummapralin, thepralin, stjärnanispralin och maracoaipralin. Till pralinerna serverades porter och portvin.
Det blir en helt annorlunda upplevelse att smaka av chokladen med vetskapen om tillverkningen och chokladens härkomst och med något gott att dricka till. Jag kan säga att jag var nog inte ensam om att lämna denna trevliga upplevelse mätt!



Tillverkning pågår förfullt! Det tar tydligen fyrtioåtta timmar att göra en sorts pralin. Och ALLT är handgjort!!
Nu ska jag skölja ner smakerna med ett glas rödvin.
E.

Chokladprovningen var något utöver den vanliga vardagen. Jisses vad gott det var och vad intressant det var att hör om hur man producerar alla dessa olika chokladpralinerna, vilken procedur! Jag skulle varmt rekommendera alla som tycker om choklad att unna sig en chokladprovning.
Jag gick dit med föreställningen om att vi skulle få smaka lite lite choklad och lyssna och se runt i fabriken (det låter som det var jättestort, men det var i själva verket väldigt litet). Men när vi kom dit trängde vi ihop oss runt små bord i den lilla butiken där det var uppdukat med tre skålar som var ordentligt fyllda med en ljus chokladsort, och två olika mörka choklader samt ett fat med fem olika praliner. De olika pralinerna var nyponpralin, kardemummapralin, thepralin, stjärnanispralin och maracoaipralin. Till pralinerna serverades porter och portvin.
Det blir en helt annorlunda upplevelse att smaka av chokladen med vetskapen om tillverkningen och chokladens härkomst och med något gott att dricka till. Jag kan säga att jag var nog inte ensam om att lämna denna trevliga upplevelse mätt!



Tillverkning pågår förfullt! Det tar tydligen fyrtioåtta timmar att göra en sorts pralin. Och ALLT är handgjort!!
Nu ska jag skölja ner smakerna med ett glas rödvin.
E.
Kommentarer
Trackback